الحلم السعيد

أهلآ بك معنا فى منتدى* الحلم السعيد*
نرجوا منك زائرنا الكريم
الانضمام الى عائلة* الحلم السعيد*
لكى تفيد وتستفيد معنا
وتتعرف بكل ماهو جديد ومفيد

مع تمنياتى لكم بقضاء اوقات مفيدة وسعيدة
مع تحيات المشرف العام للمنتدى




الحلم السعيد

أهلآ بك معنا نستمتع ونتعرف على كل ماهو جديد ومفيد
 
البوابةالرئيسيةمكتبة الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» ما هى أعراض الالتهابات
الإثنين 18 نوفمبر 2013, 1:18 pm من طرف الكوشه

» مبروك الاشراف يا رحيق
الأحد 03 مارس 2013, 3:03 pm من طرف آتعبتني جرووحي ♥ ♥

» ثمرة الحب فى الله
الثلاثاء 22 مارس 2011, 2:54 pm من طرف maha maha

» اهلا ومرحبآ بك اخ طارق نورت المنتدى
الإثنين 21 مارس 2011, 5:26 pm من طرف maha maha

» علمتنى الحياة !!
السبت 12 يونيو 2010, 1:24 am من طرف ميدو المصرى

» القلب ينزف من فراق الاصدقاء المخلصين
السبت 12 يونيو 2010, 1:20 am من طرف ميدو المصرى

» نرحب جميعآ بالعضو الجديد (خراف)
السبت 10 أبريل 2010, 10:21 am من طرف maha maha

» **اعمار الانبياء واماكن دفنهم **
الجمعة 09 أبريل 2010, 3:11 am من طرف خراف

» فساتين بنات تجنن
الجمعة 09 أبريل 2010, 2:29 am من طرف خراف

» فساتين للخطوبه والمناسبات
الجمعة 09 أبريل 2010, 2:21 am من طرف خراف

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
pubarab

شاطر | 
 

 الفراخ000بفتيك 000مشوية 000اجنحة بانية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مرمر

avatar

عدد المساهمات : 62
تاريخ التسجيل : 09/04/2009

مُساهمةموضوع: الفراخ000بفتيك 000مشوية 000اجنحة بانية   الجمعة 22 مايو 2009, 8:32 pm


الفراخ000بفتيك 000مشوية 000اجنحة بانية




استعملى العدد الذى يناسب افراد اسرتك من الفراخ البيضاء يزيد وزن الواحدة عن 2كيلو جرام

قومى بتنظيف الفراخ وغسلها بطريقتك المعتادة بالليمون او الملح او الخل حسب ما تفضلين

المكونات :- عدد 3بصلة متوسطة مفرومة ناعم جدا مع 3فصوص حبهان

لوعدد افراد الاسرة اربعة استعملى 2فرخة

قومى بفصل الاوراك عن الصدر اى الفرخة نصفان

قومى بفصل النصف من الاوراك الى ربعان وهكذا فى الفرخة الاخرى قومى بعمل قطع

طولى صغير عند مفصل الدبوسة حتى لا تستوى وهى مفتوحة

يكون لديك الان اربع ارباع من الاوراك

قومى بتتبيل البصل ببهارات اللحمة +بهارات الفراخ +الملح والفلفل

قومى بوضع البصل المفروم فى الكبة ناعم بين راحتى يدك واضغطى حتى تحصلى على البصل

وحدة وماء البصل وحدة او ضعيها فى مصفاة ناعمة خصصيها لذالك وقومى بالضغط علية

لفصل البصل عن مائه احتفظى بماء البصل

تبلى الاوراك بالبصل واتركيها لليوم التالى فى الثلاجة

عند استعمالها صعيها فى صنية فى الفرن حتى تنضج وقومى بتحميرها من الوجهان دون اضافة

اى دهون فهى تسوى بما تخرجة من دهون

قومى باشعال قطعه فحم على شعلة البوتاجازالعلوية

احضرى طبق صغير من الاستانلس وضعى قطعة الفحم المشتعلة بة

قومى بقدح ملعقة زيت او ملعقة سمن بلدى

ضعى الطبق بة الفحم داخل الصنية وافرغى عليها الزيت او السمن المقدوح

غطى الصنية بغطاء محكم واتركيها فترة

جملى الفراخ المشوية بالبقدونس و البطاطس الشبسى والطماطم


بفتيك الفراخ

على لوح التقطيع الزجاجى قومى بوضع صدر الفراخ والاجنحى الى اعلى

بسكين حامى افصلى الجناحان عن الصدر

كررى فى الفرخة الثانية ضعى الاجنحة جانبا

على لوح التقطيع قومى بسكين حامى بعمل قطع فى منتصف الصدر من ناحية العظم

وبمساعدة يدك والسكين اخرجى القرقوشة والعظام

يصبح لديك الصدور خالية من العظام

افصلى قطعة اللحم الملاصق للقرقوسة فى كل ربع يصبح لديك قطعتان

ثم اقطعى الصدر الى نصفان بالطول القطعة السفلى من الربع اقطعيها

القطعة العليا التى تلاصق الاجنحة شقيها نصفان بالعرض يكون الربع عمل 4قطع بفتيك

ليست رقيقة

قومى بوضع القطع فى ماء البصل واضيفى البهارات والملح المطلوب واتركية لاستعمالة فى اليوم

التالى فى الثلاجة

عند الاستعمال اخفقى بيضتين واضيفى لهما فلفل اسود

جهزى البقسماط سواء اكنتى اعددتية فى المنزل بتحميص الباقى من الخبز وطحنة

او اشتريتية جاهز اضيفى الية بهارات لحمة + بهارات فراخ

قومى بوضع البفتيك قطعة قطعة فى البيض ثم البقسماط واضغطى عليهابراحة يدك كى تستوى فى

الشكل حمريها فى زيت واخرجيها على مناديل المطبخ الورقية لتتخلصى من الزيت الزائد

جملى الطبق بعد الانتهاء من الكمية بالبقدونس والبطاطس الشيبسى


الاجنحة البانية

لديك الان الاجنحة للفرختان قومى بفصل الرقبات عن الاجنحة

وقومى بقطعها نصفين من تحت الرقبة لديك الان جنحان ورقبة لكل فرخة

اعملى قطع طولى صغير عند مفصل الجناح

قومى بغلى كمية من الماء لسلق الاجنحة مع اضافة 4فصوص حبهان وفص مستكة

وورقة لورى وبهارات وفلفل

ضعى الاجنحة فى الماء المغلى الى ان تنضج

اخرجيها فى مصفاة لتصفى من الشوربة

اخفقى بيضتين وضعى عليهم فلفل اسود

جهزى البقسماط وضعى علية بهارات اللحم وبهارات الفراخ

اغمسى الاجنحة فى البيض ثم البقسماط

وحمريهم فى كمية من الزيت

عندما يحمر اخرجيها على مناديل ورقية لتمتص الزيت الزائد جمليها عند التقديم ببقدونس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
maha maha
المشرف العام
المشرف العام
avatar

عدد المساهمات : 249
تاريخ التسجيل : 03/04/2009
العمر : 46
الموقع : ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: رد: الفراخ000بفتيك 000مشوية 000اجنحة بانية   السبت 30 مايو 2009, 3:43 pm


مشكور مرمر على وصفاتك الرائعه

لكى منى كل حب واحترام غاليتى

Shocked

_________________
التوقـيــــع


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://happydream.ahlamontada.net
 
الفراخ000بفتيك 000مشوية 000اجنحة بانية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الحلم السعيد :: المنتدى العام :: منتدى الطبخ-
انتقل الى: